Wat een verhaal!

 

Klik op de foto voor de grote versie!

Op 22 november 2011 opende Prinses Beatrix de expositie ‘Schetsen van Schoonheid’ in museum Gouda. Op deze tentoonstelling kon men een aantal werktekeningen (cartons) bewonderen van de Goudse Glazen. Deze stroken achter elkaar gelegd vormen samen het ‘langste stripverhaal’ ter wereld. Bijna 2 km !!
Koster Maurits Tompot heeft het initiatief genomen om hiermee een plekje te veroveren in het Guiness Book of Records. Nu we het officiële wereldrecord sinds kort in huis hebben willen we dat graag op woensdagmiddag 24 juni 2015 op een bijzondere manier wereldkundig maken. Dat doen wij samen met de Brede School en Teken- en schildersatelier het GouwePalet.

 

  • foto: Olaf Hornes
  • foto: Olaf Hornes
  • foto: Olaf Hornes
  • foto: Olaf Hornes
Honderdnegentig Goudse basisschoolkinderen zijn op 22 april in de voetsporen van onze vensterkunstenaars Dirck en Wouter Crabeth getreden. Zij hebben in de Goudse Sint-Janskerk bij het maken van eigentijdse venster cartons hun proces nagedaan. Van idee naar realisatie; van klein naar groot. Uitgangspunt zijn hedendaagse spreuken en gezegdes uit de Bijbel. 

 

Uit de 190 carton-concepten op A2 groot formaat zijn inmiddels de 16 sterkste én kleurrijkste beelden gekozen. In de afgelopen weken hebben die kinderen deze tekeningen onder leiding van Gerard W. Rietbergen met medewerking van leden van Atelier Het GouwePalet overgeschilderd op een echt schilderdoek van 60x 90 x 4 cm. Ook zullen er enkele geselecteerde werken van leden en cursisten te bezichtigen zijn.

 

Op woensdag 24 juni Sint Jansdag 2015 in het bijzijn van alle deelnemende kinderen met hun vaders en moeders, opa’s en oma’s - zullen onze Jeugddichter des Vaderlands Maaike Rijntjes, Jeugdburgemeester Dieuwertje Kerkhoven, Burgemeester Milo Schoenmaker en Gerard W. Rietbergen als kunstenaar en projectleider onder leiding van oud- commissaris der Koningin Jan Franssen uit deze 16 sterkste en kleurrijkste cartons de drie allermooiste kiezen. Alle 190 tekeningen worden in de zuidbeuk van de kerk geëxposeerd en blijven tot 1 juli in de kerk te bewonderen.
Uiteraard bent u als lid en/of cursist van Het GouwePalet ook van harte uitgenodigd deze feestelijke bijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst begint precies om 14.00 uur. Er zijn geen entreekosten. Vanaf 13.30 speelt organist Christiaan Ingelse passende kindermelodieën.

 

Een activiteit van St. Goudse Sint-Jan i.s.m. Atelier Het GouwePalet en de Brede School.

Sponsors:
Atelier GouwePalet
Brede School
Vrije School De Ridderslag
Koninklijke Talens
Harolds Grafik
Walt Disney Producties
Kruidvat
B+M Architecten Den Haag
Visser & Visser Accountants
Stichting Het Oude-Mannenhuys
Cinema Gouda
Kunstzaken & PaintingActs
TV Gouwestad – Olaf Hornes
Notariskantoor De Waard & Wagener

Deelnemende Scholen:
Basisschool de Ridderslag
Plaswijckschool
Triangel
Park & Dijk
’t Palet
KAS Korte Akkeren School