uitsnede abstract schilderij

Goudse Iconenbeeld bij Kinderboerderij met beheerder Sandra Harkes

Sandra Harkes van de Kinderboerderij bij hun eigen Goudse Icoon in de bijentuin.

Vanaf 15 april staan alle 50 kaasboerinnen, ofwel 'De Goudse Iconen' op hun plaats in Gouda en kan iedereen er op uit om te gaan kijken. De kaasboerin, met het thema 'Red de bij' , geschilderd door Teken & Schilder Atelier Het GouwePalet,  Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (CNME) De Zwanebloem is te zien in de bijentuin van de Kinderboerderij.

Alle medewerkers en vrijwilligers van de drie instellingen hebben meegewerkt aan het beeld. “Samen hebben we dit onderwerp gekozen. De kinderboerderij heeft een prachtige schuur waar van alles te leren is over de bijen. En Het GouwePalet zag de link met de kleine dieren die zulke mooie zeshoekige raten maken waarin die hele nanotechnologie te zien is. Dat is gewoon kunst met een grote K!”

Het beeld heeft als boodschap dat heel belangrijk is dat de bijen er zijn. Zij leveren namelijk een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75 % van de voedingsgewassen. En van alle bestuivende insecten nemen bijen het allergrootste deel van deze taak op zich. De biodiversiteit is een dagelijks item op het nieuws; er zijn minder bloemen en bijen raken in nood. Van de kaas is de planeet Aarde gemaakt, dat staat voor de bescherming van het wereldwijde milieu. De steekwoorden die je ziet tussen de honingraten zijn de activiteiten die bij de kinderboerderij te doen zijn.